Categorie

Huidige categorie:
Alle

Filter op categorie:

Nieuwe website voor kennismaking met de vrijeschool

25 januari 2017

Sinds maandag 23 januari 2017 is er een nieuwe website online van de Vereniging van vrijescholen: www.kiezenvoordevrijeschool.nl. De website ‘Kiezen voor de vrijeschool’ is bedoeld als een eerste kennismaking met de vrijeschool voor leerlingen, ouders, studenten, leerkrachten en belangstellenden.

Met deze website wil de Vereniging van vrijescholen tegemoet komen aan toenemende vragen over het vrijeschoolonderwijs. Veel ouders en leerlingen die een keuze gaan maken voor een school komen tijdens hun zoektocht terecht bij de vrijeschool en willen meer weten over de visie en de praktijk op school. De website is daarbij handig voor een eerste oriëntatie. Tijdens de open dagen van vrijescholen kunnen ouders en leerlingen de praktijk van de vrijeschool zelf ervaren en gesprekken voeren met leerkrachten en de schoolleider.

Wat biedt de website?
Bestaande en nieuwe informatie over vrijescholen, het onderwijs en de pedagogische visie staan gebundeld op de website. Bezoekers krijgen informatie over de bouwstenen van de vrijeschool en er staan films gepubliceerd waarin oud-leerlingen en leerkrachten ervaringen delen.

Ook geeft de website informatie over de locaties en de open dagen van de 75 basisscholen en 22 middelbare scholen die vrijeschoolonderwijs aanbieden.


< nieuwsoverzicht